Authentiek communiceren

Persoonlijk leiderschap en verbindende communicatie

Waarom ik doe wat ik doe? Dat heeft alles te maken verbindende communicatie en persoonlijk leiderschap. De manier waarop we communiceren boeit me al zo lang ik me kan herinneren. Waarom zeggen we wat we zeggen? Zeggen we wel wat we bedoelen? Waarom zeggen we het ene moment het een en het andere moment het ander? Waarom houden we ons mond en laten we onze beurt voorbij gaan als er eigenlijk commentaar van ons verwacht wordt? Of andersom. De incongruentie tussen de verbale en non-verbale communicatie leidt dikwijls tot vele vormen van miscommunicatie.

En dan heb ik het alleen nog maar over verbale communicatie. Wat te denken van schriftelijke communicatie. Op het moment dat we woorden intikken, duiken er plots allerlei stemmen in je hoofd die het schrijven van allerlei commentaar voorzien. Je gaat als vanzelf heel wollig en ambtelijk schrijven of erger je hebt een writersblock. Je kan niet meer schrijven wat je wil zeggen.

Via communicatie uiten we ons. Via communicatie maken we verbinding. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Communicatie is pas effectief als het verbindend is, is mijn overtuiging. Verbindend communicatie is verbinding maken met de ander zonder dat je de verbinding met jezelf verliest. Jezelf zichtbaar maken voelt kwetsbaar. Wij mensen zijn sociale wezens en willen in de kern erkend en geaccepteerd worden. Daarvoor gaan we ver en verliezen we vaak het contact met onszelf en gek genoeg ook met de ander, terwijl het nu juist daarom te doen was. Staan voor wat voor jou belangrijk is en tegelijkertijd verbinding te houden met de ander is een uitdaging. Maar wel een die de moeite waard is. Het is voor mij waar de kracht van kwetsbaarheid voor staat. Maar ook waar persoonlijk leiderschap begint. De moed hebben om jezelf te laten zien, imperfect te durven zijn, oftewel je menselijkheid te durven laten zien. Je eigen grenzen te durven aan geven en empathie te durven hebben met een ander.  Compassie te hebben met jezelf. Leven volgens de waarden die voor jou belangrijk zijn. Zicht hebben op de ideaalbeelden die je onbewust belemmeren, omdat ze niet kloppen met de werkelijkheid. Grip krijgen op de schaamte die je weerhoudt om je eerlijk te uiten en empathisch te luisteren. Het is waar persoonlijk leiderschap over gaat. Je eigen keuzes hierin maken, wellicht tegen de stroom in. Je bewust zijn van je eigen gevoelens en gedachten en daar je verantwoordelijkheid voor te nemen. De uitdagingen die daarin liggen aan te gaan. Het creëert niet alleen betere verbinding met je zelf maar ook met de ander.

Ik word enorm blij van verbindende communicatie. Communicatie waarin we ons harnas, onze schilden en wapens hebben afgedaan. Dat is niet alleen ontwapenend, maar ook nog eens ontzettend effectief. Verbindend communiceren is besmettelijk. Wanneer de één open is, grote kans dat de ander volgt. Het creëert een open communicatieklimaat. Behoeften die broeiden in de onderstroom en ongemerkt een goed contact in de weg zaten, komen door verbindende communicatie naar de oppervlak en krijgen de kans om gedeeld te worden, waardoor de kans op oplossing aanzienlijk toeneemt. Verbindende communicatie is het tegengif voor de schaamte die je er toe aanzet om je ‘fouten’ te verdoezelen, informatie die niet uitkomt achter te houden, je onzekerheden weg te stoppen. Schaamteveerkracht ontwikkelen, maakt dat je open durft te zijn. Let wel, dat is niet hetzelfde als schaamteloos zijn en er alles maar uitgooien naar iedereen.

Ik geloof in de kracht van verbindende communicatie. Het is mijn missie om verbindende communicatie te bevorderen. Misschien ben je vastgelopen in je werk, omdat je teveel vast hield aan het voldoen aan ideaalbeelden en kamp je nu met een burn-out. Of heb je als leidinggevende het gevoel dat je team niet echt een team is, waar de medewerkers vrij solitair hun werk doen. Of je bent ZZP’er, goed in je vak, maar je hebt moeite met je zichtbaarheid, waardoor je opdrachten misloopt. Zomaar een paar voorbeelden waar verbindend communiceren het verschil kan maken. Ik ondersteun je graag door middel van coaching, training, advies én uitvoering.

Verbindend communicatie is persooonlijk leiderschap tonen en kiezen voor nieuwsgierigheid boven zekerheid, kwetsbaarheid boven een harnas en leren boven weten. Als je eenmaal de waarde van authentiek communiceren hebt ervaren, kan je niet anders en ga je het overal toepassen. Hoe meer mensen dat doen, hoe leefbaarder de wereld wordt. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Daarom doe ik wat ik doe. Mariscommunicatie is de paraplu waaronder ik mijn aanbod aanbied en die de diverse werkzaamheden met elkaar verbindt. Kiezen voor Mariscommunicatie is kiezen voor verbindende communicatie en waarin persoonlijk leiderschap concreet wordt. The Daring Way™- en Rising Strong™- methode van Brené Brown is mijn toolkit.

Nieuwsgierig hoe een Persoonlijk leiderschapstraject ervoor jou uit kan zien? Neem contact met me op

mariska@mariscommunicatie.nl
M: 06-46614788