Ex-burnouters gezocht om te interviewen

Leidinggevenden gezocht voor interview

In mei 2018 komt naar verwacht mijn boek ‘In het land van bijna burn-out’ (=werktitel) uit. Hiervoor spreek ik graag leidinggevenden/HR-mensen en collega’s die te maken hebben (gehad) met medewerkers die burn-out raakten om de periode bijna burn-out vanuit dit perspectief te onderzoeken.

Ben jij een:
• Leidinggevende/HR-manager die te maken heeft (gehad) met een burn-outer in jouw team,

Kun jij:
1,5 uur vrijmaken voor een interview in Driebergen, op een locatie in het midden van het land of via skype? Neem dan contact op met Mariska Cornelissen via 06-46614788 of mariska@mariscommunicatie.nl.

lees meer
vulnerability creativity

Durf te leren: kracht van kwetsbaarheid

Bang en moedig zijn in hetzelfde moment. Het werk van Brené Brown bevat meer van dit soort schijnbare tegenstellingen in haar werk. Neem de titel van haar boek ‘De kracht van kwetsbaarheid‘. Kracht en kwetsbaarheid, woorden die je eerder ziet als twee uitersten en toch gaan deze begrippen hand in hand, vooral als het gaat om leren. Of liever gezegd, durven te leren.‘

lees meer
Authentiek communiceren

Persoonlijk leiderschap en verbindende communicatie

Waarom ik doe wat ik doe? Dat heeft alles te maken verbindende communicatie en persoonlijk leiderschap. De manier waarop we communiceren boeit me al zo lang ik me kan herinneren. Waarom zeggen we wat we zeggen? Zeggen we wel wat we bedoelen? Waarom zeggen we het ene moment het een en het andere moment het ander? Waarom houden we ons mond en laten we onze beurt voorbij gaan als er eigenlijk commentaar van ons verwacht wordt? Of andersom. De incongruentie tussen de verbale en non-verbale communicatie leidt dikwijls tot vele vormen van miscommunicatie.

lees meer
Brené Brown, Sterker dan ooit, winactie, nieuwste boek Brené Brown.

Winactie Sterker dan ooit van Brené Brown

Actie is gesloten. De winnaars zijn bekend. Gefeliciteerd Fany en Lilian.

lees meer
Villa Xaverius

Villa Xaverius

Graag ontmoet ik je in Villa Xaverius in Driebergen. Mijn werkplek voor coaching, training en workshops in verbindende communicatie en persoonlijk leiderschap. Een bijzondere plek ook, want dit pand was voorheen een klooster.

lees meer
burnout

1 op de 10 jongeren thuis met burn-out

Meer dan 100.000 jongeren zitten met een burn-out thuis. Dat betekent dat 1 op de 10 jongeren tussen 20 en 30 jaar kampt met klachten als stress, paniekaanvallen en angst.

lees meer
everything is possible

Druk Druk Druk

Voel je het ook? De lente is aangebroken, de temperatuur stijgt, de dagen lengen en de zonnestralen winnen aan kracht. Voel jij dan ook de onbedwingbare drang om de boel de boel te laten.

lees meer
logo school aan zet

congres School aan Zet

Op 25 maart 2015 introduceerde ik het gedachtegoed van Brené Brown over de Kracht van kwetsbaarheid in het onderwijs tijdens het driedaagse conferentie School aan Zet voor bestuurders, directeuren, IB’ers en leraren uit het primair en speciaal onderwijs.

lees meer

Workshop The Daring Way

Dit jaar mocht ik een workshop over de Daring Way geven bij St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein op de afdeling Marketing & Communicatie. Vijftien deelnemers, met zelfs live telefoonverbinding van een deelnemer op afstand die gestrand was door file en zo vanuit huis de workshop kon mee maken.

lees meer
foto RWS

Fouten maken mag

De workshop die ik gaf aan Rijkswaterstaat in november 2014 gaat voor mij de boeken in als één van die workshops die

lees meer