logo school aan zetOp 25 maart 2015 introduceerde ik het gedachtegoed van Brené Brown over de Kracht van kwetsbaarheid in het onderwijs tijdens het driedaagse conferentie School aan Zet voor bestuurders, directeuren, IB’ers en leraren uit het primair en speciaal onderwijs.

Jaarlijks organiseerde School aan Zet een meer-dagen conferentie voor directeuren, bestuurders en overig schoolpersoneel. School aan Zet (initiatief van de PO-raad/het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) heeft de afgelopen jaren samen met scholen en besturen veel producten en instrumenten ontwikkeld ter stimulering en versterking van hun ontwikkeling naar lerende organisaties. In totaal hebben ruim 2.800 scholen in het primair onderwijs (42% van het aantal po-scholen in Nederland) deelgenomen aan één of meer faciliteiten van School aan Zet.

Onderwijsadviseur Elwine Walraven: “Tijdens een van deze dagen heeft Mariska een presentatie/interactieve workshop georganiseerd met het gedachtegoed van Brené Brown als uitgangspunt. Er zaten zo’n 25 mensen bij deze workshop. Deze werkbijeenkomst is goed ontvangen! Dat kwam doordat Mariska enthousiast is en dicht bij zichzelf staat. Zij zet mensen aan tot denken en moedigt mensen aan om aan de slag te gaan met opgedane inzichten. Waarden die passen bij Mariska: Betrokken, geïnteresseerd, empathisch, ontwapenend.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *