burnout

1 op de 10 jongeren thuis met burn-out

Meer dan 100.000 jongeren zitten met een burn-out thuis. Dat betekent dat 1 op de 10 jongeren tussen 20 en 30 jaar kampt met klachten als stress, paniekaanvallen en angst. Burnout is inmiddels de belangrijkste oorzaak van verzuim onder jongeren. En het aantal groeit. Dat is schrikbarend veel. Geschokt bekeek ik het fragment dat Nieuwsuur  (april 2015) uitzond. De onzekerheid op de arbeidsmarkt veroorzaakt stress en spanning met burn-out tot gevolg.

‘Nee zeggen is iets wat we niet leren’

“Nederland is koploper in Europa als het gaat om flexibilisering van arbeid, zoals nul-uren en flexcontracten. De zoektocht naar vaste baan duurt langer dan ooit ”, zegt Ton Wilthagen, hoogleraar Arbeidsrecht. Niet alleen de zoektocht naar continuïteit in werk veroorzaakt stress, maar als je eenmaal werk hebt, loop je ook gevaar. Naomi (32) werkte bij een reclamebureau en kon de hoge werkdruk niet meer aan en zat vervolgens tweeënhalf jaar thuis met een burn-out. Vier banen in één werd haar te veel. Nu vindt ze dat je zelf ook de verantwoordelijkheid hebt om nee te kunnen zeggen. Naomi: “Maar dat is iets wat we niet leren.”

Burn-out neemt de vormen aan van een volksziekte zo wordt verteld in het fragment. Moe zijn, afgezonderd voelen, terwijl de rest van de wereld voor je gevoel door gaat en jij niet meer kunt, doet wat met je zelfvertrouwen.

Er gaat veel talent verloren

Deze verhalen en cijfers laten zien dat er heel wat talent verloren gaat en dat is ontzettend jammer en economisch gezien zeer onwenselijk. Hoogleraar arbeidsrecht Ton Wilthagen doet een oproep aan de politiek om hier maatregelen te nemen. “Deze groep jongeren moeten nog 45 jaar onze welvaart dragen en we laten ze eigenlijk nu al struikelen.” “Een gekkenhuis is het in de maatschappij”, zo verwoordt Mandy (28 jaar)het,  die vijf jaar leed aan een burn-out.

Maar hoe graag je het ook zou willen de maatschappij verander je niet zomaar even. En ook de politiek heeft niet direct oplossingen om de stress op de arbeidsmarkt te verlichten. We hebben er voorlopig mee te dealen. Sterker nog onzekerheid is aan de orde van de dag. Hoe ga je daar mee om? Wat kun je zelf doen om je staande te houden?

Kweken van vertrouwen in jezelf is hard werken in een wereld die vol is van elkaar de maat nemen

Bouwen aan je zelfvertrouwen is van essentieel belang om je goed te kunnen presenteren op de arbeidsmarkt en goed te functioneren in je werk. Het kweken van vertrouwen in jezelf is hard werken. Dat vraagt grote moed. Elke dag weer. Dat betekent ondanks tegenvallers die iedereen meemaakt toch te blijven geloven in je eigen waarde, jezelf niet te verliezen in zelfkritiek, trouw te blijven aan jezelf en je waarden, contact te blijven maken vanuit je authentieke ‘imperfecte’ ik. Hoe moeilijk is dat in een wereld van schaarste waarin we elkaar terroriseren met top tien lijstjes, de beste, de mooiste en de slimste en allerlei andere ranking-ellende.?

We houden ons mond tijdens vergaderingen, bang om iets verkeerds te zeggen

De verleiding is groot om in deze gekkenhuis van de maatschappij mee te gaan. De prijs die we hiervoor betalen is hoog. We raken gevangen in het web van perfectionisme en prestatie en we raken uit verbinding met onszelf en datgene wat we belangrijk vinden. ‘Nee zeggen’ bannen we uit onze vocabulaire, we houden onze mond tijdens vergaderingen, bang om iets verkeerd te zeggen en balen als we een ander ‘ons’ idee even later horen uitspreken en daar alle lof voor ontvangt. We doen poeslief doen tegen onze leidinggevende en zeggen dat alles prima gaat, terwijl we eigenlijk duidelijk willen zijn over alles wat ons dwars zit en we vallen daarentegen uit tegen onze dierbaren. Kortom we zijn een speelbal geworden en leggen de lat steeds hoger uit angst voor afkeuring en om het winnen van de gunst en goedkeuring van de ander. We raken uit onze kracht. Tot het niet meer gaat en het lichaam stop zegt.

Mensen en organisatie functioneren beter wanneer ze communiceren vanuit de kracht van kwetsbaarheid

Jezelf durven zijn en in jezelf geloven wordt moeilijk als onzekerheid om je heen groter wordt. Perfect en onaantastbaar zijn is verleidelijk, maar menselijk gezien onmogelijk. De kracht van kwetsbaarheid helpt je om jezelf te laten zien met al je talenten en kwaliteiten, je imperfecties te accepteren, fouten te durven maken  en je ambities te verwezenlijken vanuit waarden die voor jou belangrijk zijn. Kortom je ontwikkelen in persoonlijk leiderschap. Want mensen en organisatie functioneren beter vanuit de kracht van kwetsbaarheid.  Dat gaat voor veel mensen niet vanzelf dat is keihard werken.

Bekijk hier het fragment van Nieuwsuur.

https://www.youtube.com/watch?v=w46g53Mpbhs